Verő Tamás főrabbi és Nógrádi Gergely főkántor is Mensch-díjban részesül

Ebben az évben dr.Verő Tamás főrabbi, Nógrádi Gergely főkántor, Havas Judit előadóművész és Kun Zsuzsa újságíró kapja a Mensch Nemzetközi Alapítvány toleranciadíját.

Az alapítvány a Mensch-díjjal azok munkáját értékeli, akik a legtöbbet tettek céljai eléréséért, egy toleránsabb világért.
Posztumusz díjban részesül Sós László és Kemény Éva grafikusművészek.

A 2024.május 21-én, kedden este 19 órakor, a Goldmark Teremben sorra kerülő díjátadón fellép Shmuel Barzilai, a bécsi Israelitische Kultusgemeinde Wien főkántora, Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora, Nógrádi Gergely, a Frankel Leó úti zsinagóga főkántora, Masa Tamás és Masa Anita, a Sabbathsong énekesei, valamint Neumark Zoltán zongoraművész.

A díjat eddig olyan jeles személyek kaphatták meg, mint Fehér Barnabás, a mádi zsinagóga gondnoka, Göncz Árpád volt köztársasági elnök, Hegedűs D. Géza színművész, Heller Ágnes filozófus, Iványi Gábor lelkész, Tom Lantos amerikai szenátor, Mécs Imre politikus, Ilan Mor, Izrael Állam egykori budapesti nagykövete, Schweitzer József (zcl) főrabbi és George Herbert Walker amerikai nagykövet.

Az érdeklődők részvételi szándékukat a menschfoundation@yahoo.com e-mail címen jelezhetik.

2024, máj, 15