Meghívó a “Kislány a pokolban” című holokauszt monodráma bemutatójára

Tegnapelőtt volt Izraelben Jom HaZikaron, az elesett katonák és a terror áldozatai emléknapja, amikor is megemlékeztek az október 7-i, ártatlan emberek brutális meggyilkolásáról is.

Ez volt a Holokauszt óta a legnagyobb tragédia, ami a zsidóságot érte, és amely szörnyűség ellen Magyarország szólalt fel elsők között és tart ki folyamatosan Izrael mellett, miközben egyre nagyobb a gyűlölethullám.

Magyarország a többi európai országgal szemben nem csak példaértékűen lép fel az antiszemitizmus ellen, hanem a múlttal való szembenézésben is élen jár, és amely nemzet ezt nem teszi és nem hajlandó tanulni belőle, annak nem lehet sem jelene, sem pedig jövője.

Ma Magyarország a legbiztonságosabb ország a zsidók számára és a zsidóság pedig reneszánszát éli. Ennek megőrzése érdekében törekedni kell a magyarságtudat a zsidó identitás és a zsidó-keresztény kulturális értékek megőrzésére és annak tovább örökítésére egyaránt.

Ezt az értékrendet követi a Kazán István Kamaraszínház és annak művészeti vezetője Kriszt László, aki immár 18 éve rendez zsidó, keresztény és holokauszt témájú darabokat is.

A Holokauszt 80 Emlékév alkalmából a napokban lesz látható a Nemzeti Színházban a Kislány a pokolban című holokauszt monodráma adaptáció, mely bemutatja az akkor még csak 15 éves Sárdi Mária (94) túlélő, írónő által 1 emberen keresztül a 6 millió, köztük a 600 ezer magyar mártír tragédiáját. Ő maga is jelen lesz az előadáson.

Részletesebb infó az előadásról>>>

Alap jegyár: 3000 Ft.
Kedvezményes színházjegy középiskolásoknak, főiskolásoknak,
egyetemistáknak és nyugdíjasoknak:1500 Ft.

2024, máj, 15