December 6-án a Blinkenben lesz a Frankel zsinagóga történetét feldolgozó könyv bemutatója

A Frankel Leó úti zsinagóga 135. születésnapján került ki a nyomdából egy új könyv, amely önéletrajzi és helytörténeti tartalmával egyaránt emléket állít a Frankel Leó út 49. szám alatti épület mártírjainak, a zsinagógának és az egykori Budai Zsidó Hitközségnek.

Az “Ide születni” című könyv Elbert Márta, szerkesztő, riporter, dokumentumfilm rendező, producer, a Fekete Doboz egyik alapító-szerkesztője, a rendszerváltás eseményeinek elismert dokumentálója és Goldberger Tamás író, orvos munkájának köszönhető, a kiadást az “Alapítvány a zsidó jövőért” támogatta.

Az alapítvány kuratóriumának elnökeként többek között Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke, a Mazsihisz alelnöke írta a könyv előszavát, amelyben felhívja a leendő olvasók figyelmét egy mesebeli belbudai házra, amelynek “szíve” egy zsinagógát rejt.

A számos képpel illusztrált, eredeti dokumentumokat az olvasó elé táró könyv újabb bemutatójára 2023. december 6-án, szerdán este 18 órakor kerül sor a Blinken OSA Archivum Kutatótermében (Budapest, V. kerület, Arany János utca 32.).

A szerzőkkel Rév István történész, az OSA igazgatója beszélget.

Közreműködik: Klein Judit énekesnő.

2023, nov, 21