Nyolcszázra emelkedett a szombati terrortámadás halálos áldozatainak száma Izraelben, rengetegen sérültek meg

Nyolcszázra emelkedett a szombati terrortámadás halálos áldozatainak száma Izraelben – jelentette a helyi közszolgálati rádió.
A sebesültek száma az egészségügyi minisztérium közlése szerint eddig 2.506, jelenleg is ápolnak 578 embert, akik közül 157-en életveszélyes és súlyos állapotban fekszenek különböző izraeli kórházakban.

Jichák Hercog államelnök hétfőn ellátogatott a Beér-Seván lévő Szoroka kórházban fekvő sérültekhez, és kijelentette, hogy “Izrael népe erős, és harcolni fog a győzelemig.”

Ellentmondásos híreket közölt a Walla hírportál az esetleges fogolycsere-tárgyalásokról. Értesülésük szerint katari közvetítéssel Izraelben őrzött palesztin női foglyokért cserébe a Hamász szabadon bocsájtaná a Gázai övezetbe hurcolt izraeli nőket és gyermekeket, de egyelőre nincs nyoma az áttörésnek. Egy meg nem nevezett izraeli politikus cáfolta a hírt, szerinte “nincs tárgyalás” a Hamásszal.

Az izraeli biztonsági erők 41 körözött személyt tartóztattak le éjszakai és délelőtti razziákon Ciszjordániában, köztük a Hamász terrorszervezet 29 ciszjordániai tagját. Az akció során fegyvereket és lőszereket foglaltak le.

Az egyetemek már vasárnap bejelentették, és hétfőn az állami főiskolák is csatlakoztak az idei tanév első szemeszterének elhalasztásához a háború miatt. A főiskolák maguk döntenek az időpontról, amikor október 22-től megtartják tanévnyitójukat.

(mti)

2023, okt, 09