Szolidaritási megemlékezést tartanak ma este a Szenes Hanna szobornál

Évtizedek óta nem tapasztalt brutális terrortámadás érte Izrael településeit. Ártatlan civilek százait mészárolták le és ejtették túszul felfegyverzett terroristák.

Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester kezdeményezésére, ma este az áldozatokra emlékeznek a Széna téren található Szenes Hanna szobornál.
“Mi, budaiak szolidaritásunkat fejezzük ki a megtámadott Izraellel és minden ártatlan áldozattal. Izrael állam nemzeti hőse, a Budán született Szenes Hanna szobránál találkozzunk ma este, október 9-én, hétfőn 18 órakor, hogy megmutassuk: a terror áldozatai mellett állunk.” – írta a facebookon a polgármester.

Őrsi Gergely hozzátette:
“Hívunk mindenkit politikai meggyőződésre, vallásra, származásra való tekintet nélkül, hogy közösen ítéljük el a terrort, mely csak szenvedést és értelmetlen pusztítást hoz magával. Békésen fesztiválozók kegyetlen mészárlására, csecsemők, gyerekek és idősek meggyilkolására és elhurcolására, nők megerőszakolására nincs és nem is lehet magyarázat. Egyértelművé kell tennünk, hogy azok, akik ilyen cselekedetekre vetemedtek, az egész emberiség ellen követtek el bűnöket. Mi, budaiak a terror áldozatai mellett állunk és szolidaritásunkat fejezzük ki az ártatlan áldozatokkal.”

2023, okt, 09