A MUSZOE tagságának soron kívüli tájékoztatása a Honvédkórház jogosultság ügyében

A Munkaszolgálatosok Országos Egyesületének vezetősége ezúton tájékoztatja tagságát, hogy a Honvédelmi Minisztérium részéről a 2022-es évi Honvédkórház jogosultság kiadása továbbra is csúszik. Ez sajnos a járvány óta csak nehézkesebb lett. Jelenleg is ügyintézés alatt áll és a MUSZOE várja a minisztérium illetékesétől a engedélyeket. Jó hír viszont az, hogy a késedelem miatt a MUSZOE tagságát hátrány nem éri!
A Honvéd kórház igazgatója ugyanis írásban is megerősítette, hogy amíg a 2022-es évi engedélyek megérkeznek a MUSZOE közel 5000 fős érintett tagja, a 2021-es évi jogosultságát tovább használhatja. A kórházigazgató erről a kórház illetékes munkatársait is tájékoztatta.
Köszönet jár ezért dr Vendrei Gábor ezredes úrnak, a Honvéd Kórház igazgatójának! A MUSZOE fontosnak tartja, hogy idős tagsága megnyugtató tájékoztatást és ügykezelést kapjon eben a kritikus járvány időszakban, amelyet az igazgató úr respektált és volt szíves intézkedni saját hatáskörben, amely intézkedésről jelen mellékelt levelében tájékoztatja a MUSZOE vezetőségén keresztül a tagságot.
“A kórházigazgató úr és az érintett minisztérium tájékoztatása alapján, viszont kérnünk is kell a MUSZOE tagoktól!
Tudomásunkra jutott, hogy tagunk Munkaszolgálatosok Országos Egyesületi tagságára hivatkozva egyénileg kérvényezte a jogosultsága meghosszabbítását. Amelyet jóhiszeműen – az érintett MUSZOE tagságának köszönhető jogosultság szerzése alapján – meghosszabbítottak egyedileg. Azóta az érintett – bár tagságunk által kapott jogosultság alapján járt el- széles körben azt terjeszti, hogy ő kilépett a MUSZOE –ből, mert nincs is a jogosultsághoz tagságra szüksége és erre biztat mást is, hogy ő majd elintézi nekik is egyénileg, ezen álláspont népszerűsítésében társakra is lelt. Természetesen nem szeretnék nevesíteni az illetőt, sem minősíteni az esetet.
Felkel hívnunk a tagságunk figyelmét, hogy se a Honvédkórház, se a Honvédelmi minisztérium nem fogja egyesével a jogosultságokat tömegesen meghosszabbítani, nincs kapacitásuk több ezer embernél (de még több tucatnál sem) a jogosultság igazolásának ellenőrzésére stb.. Ezért érthető módon az ilyen jellegű magán megkereséseket elutasítják. Tény viszont, hogy az ilyen jellegű egyéni – mondjuk úgy „akciók” – veszélyeztették a többiek engedélyezési folyamatát, de időben mindenképpen kitolták azt.
Nagyon sajnálatosnak ítéljük, hogy ezzel kell foglalkoznunk és ennek oka nem az, hogy ártsunk az érintett személynek visszavonassuk a egyénileg „kalózkodó” engedélyét, vagy más úton módon. Nemcsak járvány helyzetben nem lenne ez emberséges, de ez amúgy sem a stílusunk. Akkor sem , ha ő és ismerősei szemrebbenés nélkül buzdítanak másokat arra, hogy MUSZOE-től függetlenül egyénileg igényeljenek és minősíti egyesületünket. Ezzel igazán nem nekünk ártanak az érintettek, hanem a többi jogosultnak, köztük az idős Holokauszt túlélőnek. Reméljünk, ha egyesületünkre nincs figyelemmel az érintett, legalább rájuk lesz.
Tehát minden tagunk megnyugodhat a jogosultsága továbbra is él és kívánjuk, hogy minél kevesebb esetben legyen rá szükségük! Inkább adjon a teremtő önöknek jó egészséget és aktív boldog életet a 2022-es naptári évre!” – áll a MUSZOE tájékoztatásában.

2021, dec, 16