Floyd Mayweather támogatása jeléül Izraelbe látogatott

Floyd Mayweather egykori világbajnok profi ökölvívó ismét Izraelbe látogatott. Mayweather, aki október 7-e után az elsők között adott hangot Izrael melletti kiállásának, már korábban is küldött szállítmányokat az ország számára.

Mayweather azóta is megingathatatlanul támogatja Izraelt, és erőforrásait arra használja, hogy kézzelfogható segítséget nyújtson, például egy készletekkel megtöltött magánrepülőgépet küldött az IDF számára – írja a ynet.

Az október 7-i mészárlás kapcsán az amerikai sportoló instagram oldalán a következőket írta:
“Kiállok Izrael mellett a Hamász terroristái ellen. A Hamász nem Palesztina népét képviseli, hanem egy terrorista csoport, amely ártatlanok életét ontja ki. Azt kívánom, hogy minden amerikai és izraeli, és minden olyan ember, akit túszként raboltak el e szörnyű háborús bűnök során szabadságra és békére leljen. Ez nem a politika ez a biztonság ideje. Isten áldja Amerikát. Isten áldja Izraelt. Isten áldja az emberiséget!”

Az Izraelnek nyújtott támogatása elismeréseként a 46 éves sportcsillagot egy egyedülálló adománygyűjtő rendezvényen ismerték el decemberben Floridában, ahol “Izrael bajnoka” címet adományozták neki.

A “Friends of Magen David Adom in America” ​​által szervezett eseményen több száz vendég vett részt. A gála roppant sikeres volt, hiszen mintegy 4 millió dollár adomány gyűlt össze a Magen David Adom számára.

2024, márc, 13