Vasárnap filmbemutató lesz a Frankel zsinagóga klubjában

A Budai Micve Klub mindenkit szeretettel vár 2024. március 3-án, vasárnap délután három órakor a Frankel Leó úti zsinagóga első emeleti klubhelységébe, ahol az “Ide születni” című film bemutatójára kerül sor.

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly augusztus 8-án ünnepelte fennállásának százharmincötödik születésnapját a BZSH  budai ékköve, a Frankel zsinagóga.

Bár nem erre az alkalomra íródott, de a sors fintora, hogy éppen a zsinagóga 135. születésnapján került ki a nyomdából egy új könyv, amely önéletrajzi és helytörténeti tartalmával egyaránt emléket állít a Frankel Leó út 49. szám alatti épület mártírjainak, a zsinagógának és az egykori Budai Zsidó Hitközségnek.

Az “Ide születni” című könyv Elbert Márta, szerkesztő, riporter, dokumentumfilm rendező, producer, a Fekete Doboz egyik alapító-szerkesztője, a rendszerváltás eseményeinek elismert dokumentálója és Goldberger Tamás író, orvos munkájának köszönhető, a kiadást az “Alapítvány a zsidó jövőért” támogatta.

A kiadvánnyal párhuzamosan született a Frankel házról egy film is, amelyet most a Budai Micve Klubban bemutatnak a közönségnek. A vetítést követően Klein Judit énekesnő és Neumark Zoltán zongoraművész élő koncertjét élvezhetik a jelenlévők.

Az eseményre a belépés díjtalan.

Cím: Bp. II. Frankel Leó utca 49. I/1. (11-es csengő)

2024, febr, 27