Több magyar kántor is fellép a Bartók Tavasz Művészeti Heteken

Díjnyertes produkciók, világhírű előadók, magyarországi premierek és ősbemutatók színesítik a negyedik Bartók Tavasz programját, amelyet április 5. és 14. között rendeznek meg Budapesten.

A fesztivál célja, hogy Bartók Bélát közelebb hozza az emberekhez – emelte ki Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója a programról tartott csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón. Mint mondta, a nagy alkotók munkásságának megértéséhez fontos, hogy felfogjuk a művészeti filozófiájukat, ilyen szempontból Bartók Béla különösen izgalmas személyiség.

Az Énekek éneke című programra a zsidó liturgiában meghatározó kántorművészet olyan szereplői érkeznek a Müpába, mint Avraham Kirshenbaum, a Bethlen téri zsinagóga főkántora, Zucker Immánuel vagy az amerikai Nissim Saal, míg a fiatalabb generációt a Chaim Stern, Rudas Dániel és Raáb Gábor képviseli.

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek összművészeti eseménysorozat Bartók Béla születésének 140. évfordulóján, 2021 tavaszán indult. A fesztiválprogram minden évben bepillantást enged a zeneszerző életművébe, ugyanakkor nem kizárólag az ő kompozícióit sorakoztatja fel, sokkal inkább Bartók szellemiségét, kreativitását, alkotói szemléletét kívánja megjeleníteni számtalan műfajon keresztül. A fesztivál a Müpa szervezésében valósul meg.

Jegyvásárlás a kántorkoncertre>>>

2024, febr, 01