A Magyarországi Cionista Szövetség közleménye az izraeli háborús helyzetről

Az alábbiakban a Magyarországi Cionista Szövetség közleményét olvashatják az izraeli háborús helyzetről:

“A Magyarországi Cionista Szövetség határozottan elítéli a Hamász terrorszervezet Izrael szuverén területén található települések ellen irányuló válogatás nélküli rakétatámadását és a polgári lakosság elleni terrorakcióját, és kiáll a béke és a biztonság mellett a régióban.

2023. október 7-én szombat virradóra a Hamász terrorszervezet több mint 5000 rakétát lőtt ki Izrael több településére, majd a Gázai övezet határát átlépve katonai létesítmények és civil települések és azok lakossága ellen indított terror támadást. Izraeli katonákat és civileket válogatás nélkül megtámadtak, megöltek vagy elraboltak. A támadásnak több száz halálos áldozata és több ezer sérültje van, többeket elraboltak és a Gázai övezetbe vittek. A Hamász nagyszabású akciójára sábátkor, a Szimchát Tóra ünnepén került sor.

A Magyarországi Cionista Szövetség kijelenti, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez, lakosságának biztonságának biztosításához. Továbbá határozottan felszólítja a világ vezetőit és kormányait, hogy ítéljék el a Hamász terrorszervezet agresszióját és támogassa Izraelt a béke visszaállítása érdekében.

Részvétünket és szolidaritásunkat fejezzük ki e tragikus eseményekben elhunytak, sebesültek és elraboltak családjaival, továbbá feltétlen támogatásunkat fejezzük ki Izrael Államával és polgárai védelmében tett lépéseivel.

Budapest, 2023 október 08.

Gottreich-Horváth Dávid
Elnök”

2023, okt, 08