A családanyák, nagymamák kezdhetnek készülni Szukot hetedik napjára, bevásárolhatják az alapanyagokat, elkezdhetnek gondolkodni a megfelelő recepten, mert bár sokan nem tudják, de régi zsidó szokás, hogy Szukot hetedik napján káposztát kell fogyasztani. Azért fogyasztunk káposztás ételeket, legtöbbször töltött káposztát a sátoros ünnepen, mert az a Tóra tekercsekre hasonlít.
A holiskesz(הולשקס), vagyis a lengyel töltött káposzta Szukot hagyományos étele. Mind a mártásból, mind a töltelékből kihagyjuk a fokhagymát. Elkészítése nem okoz megoldhatatlan nehézséget, harminc percnyi sütés után a káposztára öntünk három evőkanál mézet, három evőkanál citromlevet és megszórjuk negyed csésze tisztított mazsolával, majd további 30 percig sütjük.
Eredetileg nem káposzta-, hanem szőlőleveleket töltöttek meg. Hasonló fogást készítenek például Oroszországban, ahol a neve golubci, és Görögországban, ahol dolmának hívják.