Haifa útban a tengerjáró iparág Oscar-díja felé

A rangos Seatrade Cruise Awards verseny 2023-ban a három kiemelkedő körutazási célpont közé választotta Haifát.

A verseny a maga területén az egyik legjelentősebb a világon, a szakértői zsűri minden kategóriában több száz jelöltet értékel – írja a ynet.

A jövő hónapban ünnepi ceremóniát rendeznek Hamburgban, amelyen minden kategóriában kihirdetik a győzteseket a három döntős között. Haifa mellett a szaúd-arábiai Dzsidda és a németországi Hamburg jutott be az utolsó fordulóba.

A haifai kikötő utasainak száma figyelemreméltóan nőtt, több száz százalékos növekedést mutatva a koronavírust megelőző 2018-2019-es évekhez képest.  Míg 2018-ban mintegy 28.000 turista érkezett hajóval a városba, idén Haifa körülbelül 250.000 turistára számít. Szemben azzal az 51.000 utassal, akik 2018-ban Haifáról indultak sétahajózásra, idén körülbelül 215.000 utas indul a kikötőből.

Az elmúlt években a következő úti célok nyerték el az Év úti célja díjat: Dubai, Barbados, Seychelle-szigetek és Dél-Olaszország.

A Haifa Port vezérigazgatója, Udi Sharon üdvözölte a jelölést:
“Remélem, hogy ez a rangsorolás más izraeli érdekelt felet is arra ösztönöz, hogy felkarolja a körutazási ágazatot, amely megteszi a kezdeti lépéseket a benne rejlő lehetőségek kiaknázása felé” – mondta.

2023, aug, 09