Újabb elismerés: Tel Aviv a világ legboldogabb városa

A kutatók már évek óta próbálják kideríteni, hogy mi a boldogság standard definíciója. Vizsgálták azokat a tényezőket, amelyek hozzájárulnak az emberek boldogságérzetéhez.
Ezen tényezők alapján a szakmailag is elismert “TheTravel” blog Tel Avivot a világ legboldogabb városának választotta.

Az elmúlt 10-20 évben folyamatosan megfigyelhető volt a tendencia, hogy a széles körben elismert tengerparti várost egyre gyakrabban látogatják a turisták a világ minden tájáról. Gazdag kulturális életével, az emberek kedvességével és éttermek, bevásárlóközpontok, táncklubok, tanulási lehetőségek, kávézók és hívogató strandok végtelen választékával elvarázsolja a turistákat – írja a ynet.

Ráadásul Tel Avivot két különálló közönség Mekkájaként is kiáltották ki: a vegánok és az LMBTQ közösség számára is kiemelkedő a város. Az izraeli metropolisz, amelyet úgy is emlegetnek, hogy “soha nem alszik”, számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek kívánatos turisztikai célponttá teszik.

Tel Aviv mindenekelőtt csodálatos strandokkal büszkélkedhet, amelyek a Földközi-tenger partja mentén húzódnak, és lehetőséget kínálnak a látogatóknak a kikapcsolódásra, napozásra és különféle vízi tevékenységekre. A város tengerparti kultúrája nyüzsgő sétányaival és divatos tengerparti bárjaival élénk és hívogató légkört teremt.

Ezenkívül Tel Aviv híres virágzó művészeti és kulturális színteréről. A város számos múzeumnak, galériának és színháznak ad otthont, amelyek a kortárs és hagyományos izraeli és globális művészet, színházi előadások és kulturális kiállítások gazdag keverékét mutatják be. Az UNESCO által védett fehér város több mint 4000 Bauhaus épületből álló gyűjteményével építészeti jelentőséget ad a városképnek.

A város kulináris élvezetek széles skáláját kínálja, a hagyományos közel-keleti konyhától a nemzetközi fúziós ételekig. A nyüzsgő élelmiszerpiacok, divatos kávézók és díjnyertes éttermek minden ízlést és pénztárcát kielégítenek.
Ráadásul Tel Aviv éjszakai élete is legendás. Sötétedés után a város életre kel, bárokkal, klubokkal és zenei helyszínekkel minden igényt kielégítő szórakozási lehetőséget kínál. A lüktető táncparkettektől a hangulatos jazzbárokig a város nyüzsgő és változatos éjszakai életet kínál.

Végül Tel Aviv liberális és befogadó légkört ölel fel, és az élet minden területéről szívesen fogadja a látogatókat. Toleráns és haladó hozzáállása a nyitottság és a sokszínűség érzését kelti, vonzza a modern és elfogadó úti célt kereső turistákat.

Az utazási blog listáján második helyen a spanyol főváros Madrid végzett, harmadik pedig a Kaliforniában található Fremont lett. A Top5-be még a szintén kaliforniai San Jose, és a svéd Stockholm fért még be.

2023, jún, 29