Az izraeli gyerekek játszanak a legtöbbet különféle videójátékokkal

Bár nem meglepő, hogy a tizenévesek és a tinédzserek szerte a világon idejük nagy részét a számítógép, vagy a játékkonzol előtt töltik , úgy tűnik, ez az egyik olyan terület, ahol az izraeli fiatalok igazán jeleskednek.

Egy, a ynet által ismertett friss tanulmány szerint az izraeli gyerekek első helyen állnak a világon a videojátékokkal eltöltött idő tekintetében. Az izraeli gyerekek körülbelül 65 százaléka hetente ötnél többször játszik, míg a nemzetközi átlag 50 százalék.

A Children’s World egy, a gyermekek jóllétét vizsgáló éves nemzetközi felmérése 20 országban csaknem huszomháromezer 7 és 15 év közötti gyermeket vizsgált, és azt találta, hogy az izraeli gyerekek jóval több időt játszanak számítógépes játékokkal, mint más országok fiataljai. Az olasz és az orosz gyerekek a második, illetve a harmadik helyet foglalták el a rangsorban.

Az izraeli diákok a közösségi média világában is sok időt töltenek, a hetedik legtöbb percet tartózkodnak a különböző platformokon.

“Ha egy gyerek sok időt tölt a képernyő előtt, az kognitív, viselkedési problémákhoz és figyelemzavarokhoz vezethet. A tizenévesek körében megnő a szorongás és a depresszió kockázata.” – mondta Dr. Dafna Gross-Manos, a Tel-Hai Akadémia osztályvezető oktatója.

2023, febr, 08