Szakmai napot tartott a BZSH Külkereskedelmi Technikuma

Szerda délelőtt “Pénztudatosság címmel” szakmai napot tartott a Síp utcai székházban a BZSH Külkereskedelmi Technikuma.

Olyan sokan vettek részt a szakmai napon a hallgatók, hogy a Goldmark terem mellett, a dísztermet is meg kellett nyitni, ott kivetítőn nézhették az előadókat az érdeklődők.

A résztvevőket Salusinszky András, a Külkereskedelmi Technikum igazgatója köszöntötte, majd reggel tíz órakor dr.Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója mondott pár szót a megjelenteknek.

dr.Kunos Péter, Salusinszky András és Dr.Király Júlia

Az első előadást Dr. Király Júlia közgazdász, az MNB korábbi alelnöke tartotta “Az euró bevezetésének kérdése, érvek és ellenérvek” címmel, őt Kabdebó Ferenc, a Pénziránytű Alapítvány trénere követte a pulpituson.
Arra a kérdésre próbált választ adni, hogy miként gazdálkodjunk a pénzünkkel? Avagy a háztartási költségvetés.

Ezt követően három közgazdász előadását hallgathatták meg a jelenlévő diákok.
Szántó András, az Equilor Befektetési Zrt. korábbi befektetési igazgatója a magyarországi tőzsde működését mutatta be, Bőhm Péter, a G-20 Group – Crypto Trader and Business Analysttől a kriptovaluta világába kalauzolt el, míg Liener Gábor, a Raiffeisen BANK Treasury üzletágának vezetője a hazai állampapírpiacról és államadósságról beszélt.

Magyar Zoltán, a Generali Biztosító tanácsadója és trénere a biztosítási megtakarításokkal és a nyugdíj előtakarékossággal ismertette meg a hallgatókat, zárásként pedig Gürtler László, a Raiffeisen Bank rágióvezetője a bank gyakornoki pozícióit mutatta be a megjelenteknek.

Képek a szakmai napról>>>

2022, dec, 07