Békés Szombatot, és jó készülődést kívánunk az új évre!

Eltelt egy újabb hét, így készülhetünk az este beköszöntő Szombatra. Ma este már fél hét előtt nyolc perccel beköszönt az ünnep. Ez lesz az utolsó Sábesz az idei évben, az ünnep kimenetelét követő este már az 5783-as zsinagógai esztendőt köszönthetjük.

Aktuális szakaszunk leírja, hogy miként gyűjtötte egybe Mózes a nép apraját-nagyját, hogy utolsó figyelmeztetést intézzen hozzájuk: maradjanak hűek Istenhez és Tórájához. Mózes felvillantja a megtérés lehetőségét.
Mózes figyelmeztet ugyan a számkivetésre és az Ország elnéptelenedésére, amely mindenképpen bekövetkezik, ha Izrael elhagyja az Örökkévaló törvényeit.

“Hogy ma téged népévé emeljen és Ő legyen a te Istened, amint szólott hozzád és amint megesküdött őseidnek, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak. ”

“לְמַעַן הָקִים אֹתְךָ הַיּוֹם לוֹ לְעָם וְהוּא יִהְיֶה לְּךָ לֵאלֹהִים כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר לָךְ, וְכַאֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַאֲבֹתֶיךָ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב”

Szombat bejövetele: 18:22
Szombat kimenetele: 19:24

Hetiszakasz: Hetiszakasz: Nicávim (נִצָּבִים)Mindenkinek Békés Szombatot, és jó pihenést, valamint Boldog Új Esztendőt kívánunk!
Találkozzunk valamelyik budapesti zsinagógában!
 שַׁבָּת שָׁלוֹם ושנה טובה

2022, szept, 23