Megkapta a működési engedélyt a Szeretetkórház új mentőkocsija

Betegszállításra és rendezvénybiztosításra is alkalmas, a legmagasabb szintű egészségügyi felszereltséggel rendelkező esetkocsival gyarapodott a budapesti Szeretetkórház.

Közösségi gyűjtés eredménye immár láthatóvá vált. Négy keréken, megkülönböztető jelzéssel, új felszereléssel szolgálatba állt a kórház és a közösség mentőgépkocsija.

Ez év elején Dr. Shemesh Assaf főigazgató kezdeményezésére született az a gondolat, hogy fogjon össze közösségünk, fenntartónk és a nemzetközi szervezetek és teremtsük meg anyagi feltételét annak, hogy a 25 éve szolgálatban álló betegszállító gépkocsit egy korszerű több feladat ellátására alkalmas mentőgépkocsira cseréljük le.

A MAZSIHISZ Szeretetkórházért Közhasznú Alapítvány bevonásával megkezdődött az adományok fogadása.

Három hónap alatt az adományozók megteremtették a beszerzés lehetőségét.

Akinek fontos volt a cél, lehetőségeihez képest támogatta az elképzelés megvalósulását. Nem az számít, hogy pár ezer forint, vagy milliós adomány. Az számít, hogy akik adtak, azoknak fontos volt, hogy megvalósuljon a cél.

2022 év közepén megérkezett a részben felszerelt gépkocsi.

Európai Zsidó Kongresszus biztosította a forrást a jármű felszerelésére, ami ez év augusztusára befejeződött és készen álltunk a hatósági vizsgára. A Kórház szakmai csapatának felkészítése után sikeresen megfelelt a mentőegység a hatósági szemlén, melynek eredményeként 2022. augusztus végén a kórház megkapta a működési engedélyt betegszállításra, őrzött betegszállításra, valamint rendezvénybiztosításra.

A mentőszemélyzet felkészítése után 2022. augusztus 28-án az első rendezvény biztosításával az egység elkezdte a zsidó közösség és a magyar lakosság szolgálatát.

A ma kezdődő Zsidó Kulturális Fesztivál és az őszi ünnepek helyszínein találkozhatnak az egységgel a különböző rendezvényhelyszíneken.

2022, szept, 04