Ma kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál

Vasárnap este két helyszínen lévő koncerttel megkezdődik a 24. Zsidó Kulturális Fesztivál, amely 2022. szeptember 4-től szeptember 12-ig várja a közönséget hét budapesti helyszínen: a Dohány utcai, a Frankel Leó úti, a Hegedűs Gyula utcai és a Rumbach utcai zsinagógában, a Bálint Házban, s idén először lesznek fesztiválprogramok a Madách Színház Tolnay Szalonjában és a Magyar Zene Házában. A színes programkínálatban könnyű- és komolyzenei koncertek, irodalmi és gyermekprogramok szerepelnek hazai és a nemzetközi művészek előadásában.

A pandémia miatt nehéz évek állnak mögöttünk, amelyre az idei Zsidó Kulturális Fesztivál szervezői is reflektálni szerettek volna. Ezért lett „Életörömre hangolunk!” a mottója az egy hónap múlva kezdődő fesztiválunknak, amely az elmúlt években megérdemelten vált a fővárosi művészeti élet elismert és rangos eseményévé – mondta még az esemény korábbi sajtótájékoztatóján Mester Tamás, a fesztivált rendező Budapesti Zsidó Hitközség elnöke. Hozzátette, hogy összesen hét helyszínen, a Dohány utcai, a Frankel Leó úti, a Hegedűs Gyula utcai és a Rumbach utcai zsinagógában, a Bálint Házban, a Madách Színház Tolnay Szalonjában és a Magyar Zene Házában várják a látogatókat.
A rendkívül gazdag programkínálatból érdemes kiemelni a Madách Színházat, amely ez alkalommal új darabbal mutatkozik be.

Az első napon a Dohány utcai zsinagógában Koncz Zsuzsa ad telt házas koncertet (a nyitó eseményre minden jegy elkelt), a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában pedig a Monarchia Operett látványos koncertelőadását élvezhetik a nézők a „slágergyáros” Zerkovitz Béla dalaival.

Az idei fesztivál rendhagyó produkciói közül kiemelendő lesz a Nem tudhatom – Radnóti és korunk című est, továbbá az idén nyolcvanesztendős Barbra Streisand előtt tisztelgő koncert. Most először láthatja a közönség Teszter Nelli és Nógrádi Gergely Forró csokoládé című zenés komédiáját.

Külföldi sztárok közül sikerült Budapestre csábítani, az izraeli popzene új keleti díváját, a gyönyörűséges hangú és különleges kisugárzású Lala Tamart, a szintén iz­raeli Nigun Kvartettet, valamint a szefárd dalok sztárját, Mara Arandát Spanyolországból.

Tartsanak velünk a Zsidó Kulturális Fesztiválon!

A programokért látogassanak el a fesztivál weboldalára>>>

2022, szept, 04