Jusztin Ádám: Nagyon örülünk az eddigi eredményeknek a Maccabi Világjátékokon

A második felébe fordult az Izraelben zajló Maccabi Világjátékok. A magyar delegáció eddig remekül szerepel, több arany, ezüst és bronzérmet is szereztek sportolóink.

Az eddigi tapasztalatokról Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnök nyilatkozott a bzsh.hu-nak.
-Ma este beköszönt a Sábesz, amelyet minden sportoló megünnepel a Makkabi Világjátékon, majd vasárnaptól ráfordulunk a verseny finisére. Nagyon örülünk már most az eddigi eredményeknek, bár pontos számítást csak most fognak végezni, megközelítőleg már húsz éremnél tartunk , és biztos vagyok benne, hogy ennél még több is lesz az elkövetkező napokban – mondta Jusztin Ádám.

“A magyar delegáció tagjai Jeruzsálemtől, Tel-Avivon át Haifáig több helyen vannak elszállásolva, mindenhol remek a hangulat, igazi ünnep mindannyiuknak a Maccabiah.
Természetesen az esemény előtt mindig vannak titkos vágyaink az érmeket tekintve, ez most sem volt másként, de akkor is boldogok vagyunk, ha kevesebb érmet gyűjtünk. A magyar versenyzők remek versenyzők, köztük számos profi sportolóval, így várható volt, hogy kihoznak magukból minden tőlük telhetőt. A vívók, a karatésok, a futók, az úszók is remekeltek. Külön kiemelném a vívóknál Várnai Vivient, futásban Lőwy Andrást, karatéban Sterck Laurát, aki már a verseny elején bearanyozták a napjainkat, büszkék vagyunk rájuk, akárcsak mindenkire, aki a magyar színeket képviseli Izraelben.” – mondta az elnök, aki felhívta rá a figyelmet, hogy a vizilabdázókra és a triatlonosokra érdemes még odafigyelni, hiszen ezekben a sportágakban még várható éremeső.

2022, júl, 22