Ma kezdődik, de hivatalosan holnap nyitják meg a 2022-es Makkabi Világjátékokat

A 2022-es Makkabi Világjátékok megnyitójára csütörtökön kerül sor Jeruzsálemben.
Mintegy 10.000 sportoló vesz részt az eseményen, mely a világ legnagyobb zsidó atlétikai versenye. A magyar delegáció tagja többek között a vízilabdázók között a BZSH elnöke, Mester Tamás is.

A játékokat kor és képességek alapján négy divízióra osztják – nyílt, junior, masters és paralimpikonok -, a verseny több tucat sportágban zajlik.

A Pnina Tameno Shete, alijáért és integrációért felelős miniszter a játékok honlapján köszöntötte a résztvevőket és a játékokra érkezett vendégeket.

„A Makkabi Világjátékok a legnagyobb és leglátványosabb esemény Izraelben, amely nemcsak versenyeket és sportteljesítményeket foglal magában, hanem a világ legnagyobb és legerősebb zsidó – cionista eseménye is, amely kontinenseken és országokon átívelő módon összeköti és erősíti Izrael népének egységét” — emlékeztet Tameno Shete, aki szerint „A Makkabi Világjátékok eseményei a testvérek nagyszerű találkozását tükrözik, ahol a franciaországi fiatalok együtt vonulnak Izrael, az Egyesült Államok, Azerbajdzsán, Dél-Afrika, Mexikó, Marokkó, Anglia, Etiópia és a világ további 60 országának fiataljaival.”

A politikus emlékeztet: „Ez az esemény a nemzetként való kapcsolatainkért való felelősségvállalás eseménye, és annak megértése, hogy a sorsunk mindig össze van kötve. Örömteli látni, hogy a sportesemények során és a színfalak mögött mennyi egyedi kapcsolat jön létre. Ezek a kapcsolatok kontinenseken átívelnek, és kiváló lehetőséget nyújtanak a diaszpórával való kapcsolat erősítésére.”

A 21. Makkabia Játékok július 13-án, szerdán kezdődik, és július 26-ig tart. A magyar futsal csapat már ma pályára lépett és a házigazdáktól szenvedett nagyobb arányú vereséget.

Aki figyelemmel szeretné követni az eseményeket a Világjátékok weboldalán mindent megtalálhat.

2022, júl, 13