Jótékonysági estet tart az ukrajnai menekültek javára a Mazsike

A Mazsike jótékonysági estet tart április 27-én, szerda este 19 órakor a Csányi5-ben (1077. Csányi utca 5.) az ukrajnai menekültek megsegítésére.

Az est során Ljudmila Ulickaja: A mi Urunk népe könyvének részleteit adja elő Takáts Andrea színművész, akit Kardos Dániel kísér gitáron.

Az előadás teljes bevételét a Mazsike az Oltalom Karitatív Egyesület ukrajnai menekülteket segítő munkájához ajánlja fel.

Jegyár: 2000 Ft

Regisztráció: https://forms.gle/CBUKtzRBRGN5ydQm8

A világ egyik legismertebb orosz kortárs írónője Ljudmila Ulickaja saját tapasztalatból tudja, hogy milyen a központosított orosz rendszer üldözöttjének lenni. A II. világháború alatt,1943-ban született a baskíriai Davlekanovoban, ahová családját politikai okokból száműzték. 1970-ben a Moszkvai Genetikai Intézet kutatójaként dolgozott, ahonnan elbocsájtották, mert – munkatársaival együtt – szamizdat irodalmat olvastak, terjesztettek, és tiltott könyveket birtokoltak. Íróként és magánemberként is nagy szerepet vállal többek között az ukrán irodalom népszerűsítésében.

2022. február 24.-én Ulickaja levelet írt külföldi kiadóinak, így magyar kiadójának, a Magvető kiadónak is, melyben elítéli az Ukrajna elleni háborút.
Levelét Morcsányi Géza a kiadó korábbi vezetője fordította magyar nyelvre.

2022, ápr, 21