Videós pályázat az emlékhelyek népszerűsítésére

Kisfilmpályázatot hirdet a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a 17 nemzeti és 55 történelmi emlékhely népszerűsítésére. Az „Én emlékhelyem” elnevezésű pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek a fiatalok legkedvesebb helyszíneit mutatják be egyéni látásmóddal.

A középiskolás és felnőtt korosztály számára meghirdetett pályázatra három kategóriában lehet jelentkezni: imázsfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és Tik-Tok videó jellegű rövidebb filmeket várnak április 30-ig. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes pályázatok készítői az emlékhelyek által felajánlott nyereményeket kapnak. A NÖRI a minden évben megrendezésre kerülő Emlékhelyek Napján, május 14-én hirdet eredményt, ezen a napon a nyertes filmeket le is vetítik a nagyközönségnek. A szakmai zsűri mellett mindkét korosztályban kiválasztanak majd egy-egy közönségdíjas videót is, amelyekre a Nemzeti Örökség Intézetének facebook oldalán lehet majd szavazni május 2-tól.

A pályázat célja, hogy a fiatalok felkeressék azokat az emlékhelyeket, amelyek személyes élmény vagy történelmi tanulmányaik alapján közel állnak hozzájuk és saját képi megfogalmazásukban mutassák be, miért érdekes vagy fontos számukra ez a helyszín. A pályázat egybecseng a NÖRI azon igyekezetével, hogy az elindított Nemzeti Emlékezetpedagóiai Programjának segítségével a fiatal korosztályt is megszólítsa. A pályázat részletei a NÖRI honlapján találhatók.

Pályázati kiírás>>>

Jelentkezési lapok>>>

2022, ápr, 03