Már több mint ötezer bevándorló érkezett Izraelbe Ukrajnából

Több mint ötezer új bevándorló érkezett Ukrajnából és a szomszédos országokból Izraelbe az orosz invázió kezdete óta – jelentette az izraeli bevándorlási minisztérium.

A Times of Israel szerint a csütörtök délutánig Izraelbe érkezett 5070 bevándorló mintegy 60-65 százaléka Ukrajnából származik. A többiek Oroszországból és Fehéroroszországból érkeztek. További 400 Ukrajnából érkező bevándorlónak még csütörtökön le kellett volna szállnia Izraelben.

Jichák Hercog izraeli elnök és felesége ellátogattak a jeruzsálemi Caesar Hotelbe, hogy üdvözöljék az ideiglenesen ott elszállásolt új bevándorlókat.

„A holnap nehéznek tűnik, mert a világotok a feje tetejére állt. De ismét bebizonyítjuk, hogy Izrael népe él, és amikor Izrael népe él, akkor bármilyen kihívással szembe tud nézni, és mindenhol átöleli testvéreit. A Szohnut, a zsidó világ és az izraeli társadalom mindannyian a segítségünkre sietnek. Izrael Állam elnökeként, feleségemmel, Michallal együtt, tárt karokkal üdvözölünk titeket, és sok sikert kívánunk. Üdvözölünk Izraelben!”– mondta az elnök.



2022, márc, 18