A BZSH elnökének ünnepi köszöntője

Ma este beköszönt Hanuka ünnepe. Az alábbiakban Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnökének ünnepi köszöntőjét olvashatják.


Kedves Hittestvéreim!
Engedjék meg, hogy hanuka ünnepe alkalmából szívből jövő jókívánságaimat fejezzem ki önöknek és kedves családjuknak!
Az idei polgári esztendő is a járvány jegyében telt el, mintha az évszakok szimbólumát és ritmikáját követné a pandémia: tavasszal bizakodtunk, nyáron boldogan élveztük a jó időt, a örömmel találkoztunk a családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel. Azonban ősszel a kór új erőre kapott és kisebb vagy nagyobb közösségeknek is újra a szigorítás, a korlátozások eszközével kellett élniük.
E sorok írásakor hazánkban országosan előírták újra zárt térben a maszkviselést, a szomszédos Ausztriában, felelősen gondolkozva a teljes zárás eszközéhez kellett, hogy nyúljon a kormányzat.
Mi is azért imádkozunk a Világ Alkotójához, hogy minél hamarabb, minél kevesebb áldozattal érjen véget a minket sújtó veszély.
„Az év mindenben nehezebb volt, mint a többi”, szólt egy évvel ezelőtti hanukai köszöntőm, és sajnos akkori soraim változatlanul aktuálisak. Ellenben mi zsidók tudjuk, hogy a legnehezebb időszak után is eljön a felvirágzás időszaka, hiszem, hogy az emberiség közös erővel úrrá lesz a betegségen! Ezen remény jegyében állják körbe szeretteikkel a hanuka-gyertyatartón, minden este eggyel több láng által életre keltett Fényt!
Vigyázzanak magukra és szeretteikre!
Boldog hanukát kívánok, valamennyi hittestvéremnek!
Chág chánuká száméách!
חג חנוכה שמח

Mester Tamás
a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke

2021, nov, 28