Netanjahu: addig folytatjuk, amíg Izrael nincs biztonságban

Távvezérlésű tengeralattjárót indított el a Hamász palesztin terrorcsoport a Gázai övezet partjáról, hogy izraeli tengeri célpontokra mérjen csapást. Az izraeli hadsereg kilőtte a víz alatti drónt, majd annak irányítóit is. „Folytatjuk, amíg Izrael nincs biztonságban” – jelentette ki Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök.
A gázai rakétazápor éjjel csak hat órán át szünetelt, a Hamász utána ismét lőni kezdte Izraelt, amely válaszul újabb terrorista célpontokra mért légicsapást.
Reccep Tayyip Erdogán elítélte Ausztriát és az Egyesült Államokat Izrael melletti szolidaritásuk miatt. „Biden elnök úr korábban az örmények oldalára állt, most pedig a saját véres kezével írja újra a történelmet, a Gáza elleni súlyos és aránytalan támadások esetében, ami százezrek mártírhalálához fog vezetni” – fogalmazott a török elnök.
Kedden általános sztrájkot hirdettek a kelet-Jeruzsálemben, Ciszjordániában és más Izrael területén található arab városokban élő palesztinok. Ennek során palesztin aktivisták izraeli hatóságokkal csaptak össze Bethlehemben.
Hebronban egy palesztin terrorista izraeli katonákra támadt. A fegyvere meghibásodott, egy bomba a kezében robbant fel, de nem adta fel, ezért végül lelőtték.

2021, máj, 19