Angol-magyar kétnyelvű csoport indul a Benjamin óvodában

Kedves Szülök! A Budapesti Zsidó Hitközség Benjamin Óvodájában és Bölcsödéjében a 2020/2021-es nevelési évtől angol-magyar kétnyelvű csoport beindítását tervezzük.
Néhány kerületben már jól működik az a rendszer, hogy egy „külsős” cég által delegált anyanyelvi lektor segítségével a délelőtti órákban, az óvodapedagógus irányítása mellett minden nap idegen nyelvi fejlesztést kapnak a gyermekek.
A lektor együtt játszik a gyerekekkel, bekapcsolódik az óvodapedagógus által szervezett tevékenységekbe, segít az öltözködésben, étkezésben, részt vesz az udvari játékéletben, eközben kizárólag angolul kommunikál. Az idegen nyelv elsajátításához ez sokkal hatékonyabb módszer, mintha heti 1 alkalommal szerveznénk kb. 1 órás foglakozást.
A Benjamin vezetői felvették a kapcsolatot a Converzum Tudomány Nyelviskola vezetőivel, akik megfelelő számú jelentkező esetén (minimum 13 gyermek) szívesen vállalják, hogy intézményünkben lehetőséget biztosítanak a program bevezetésére.
Szeretnénk felmérni az igényeket első esetben intézményen belül (majd kívül is), hogy kik azok a családok, akik érdeklődnének egy ilyen lehetőség iránt.
Természetesen a csoport indítása átszervezéssel jár, hiszen azoknak, akik majd az „angolos” csoportot választják, a jelenleg üresen álló, emeleti „kék” csoportszoba lenne az új otthonuk, két új óvodapedagógussal és egy új dadusnénivel.

2020, júl, 19