Újabb budapesti zsinagógák nyithatnak meg

A koronavírus-járvány okozta válsághelyzet elmúltával a BZSH újabb két zsinagógája nyitja meg kapuit. Péntek estétől a Bethlen téri és a Hegedűs Gyula utcai zsinagógába is visszatérhet a vallási élet. Az egészségügyi és járványügyi óvintézkedések betartása mindenesetre továbbra is kötelező. Az első szombat fogadás mindkét helyen: június 26-án este.
A Bethlen téri zsinagógában június 26-tól újra lesz mincha és kábálát sábát, a szombat fogadás este 7 óraor kezdődik, a szombat reggeli istentisztelet a korábban megszokott módon 9 óra 30-kor kezdődik, a  vasárnap reggeli ima 8 órakor kezdődik, a hétfő és csütörtök reggeli imák időpontja reggel fél nyolc.
A Hegedűs-Csáky körzet szombat fogadásának kezdési időpontja pénteken este fél hét, másnap, június 27-én pedig délelőtt fél 10-kor kezdődik az ima. Ezt követően minden nap reggel és este lesz közös imádkozás, visszaállítják a járvány előtti rendet. Reggel a kezdési időpont 8 óra, este pedig fél hét.
Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy különböző járványügyi intézkedések vannak érvényben, ezek betartása a továbbiakban is kötelező.

2020, jún, 24