Egész Izrael kétperces néma csenddel emlékezett a holokauszt áldozataira

A hagyományos ünnepségeket – a náci népirtás során meggyilkolt 6 millió zsidó tiszteletére – általában az izraeli vezetők és a holokauszt túlélőinek részvételével ebben az évben szerényebb megemlékezések helyettesítik Izraelben a koronavírusra vonatkozó egészségügyi iránymutatások betartása érdekében.
Reggel 10 órakor felhangoztak országszerte a szirénák, két percre megállt az élet. Az utcákon, utakon lévők csendben álltak, miközben a sziréna hangja a holokauszt hatmillió zsidó áldozatának emlékére szólt.

Az otthonokban és vállalkozásokban, amelyek az Egészségügyi Minisztérium korlátozásai szerint nyitva lehetnek, az emberek abbahagyták a munkájukat, hogy tisztelettel adózzanak a náci népirtás áldozatai előtt.
“Izrael Államát nem a holokauszt miatt hozták létre, de az ország DNS-ében a holokauszt leckéjét meg kell tanulni. Meg kell őriznünk ezt az országot és annak két fő erősségét: katonai erejét és a „Soha többé” ígéretét. Utoljára, de nem utolsósorban, meg kell őriznünk erkölcsi erőnket.” – mondta a sziréna hangja után a parlament ülésén éppen felszólaló Benny Gantz.


Emlékezzünk!

 

2020, ápr, 21