Pészach utolsó napján is emelkedett a koronavírusban elhunytak száma Izraelben

Izraelben csütörtök estére 142-re emelkedett a koronavírusos megbetegedésben elhunytak száma. Egy 76 éves nő Petah Tikvában, egy 82 éves nő pedig Tiberiasban hunyt el.
Az Egészségügyi Minisztérium legfrissebb adatai szerint Izraelben 12.758 megerősített koronavírus-eset fordult elő. A minisztérium szerint 181 ember súlyos állapotban van, közülük 137 lélegeztetőkészülékre szorulnak. További 158 ember közepes állapotban volt, a többinek enyhe tünetei voltak. 2818 izraelit nyilvánítottak gyógyultnak.
További hír, hogy a koronavírus-kezelésével foglalkozó bizottság csütörtökön jóváhagyta a Bnei Brakra kivetett korlátozó intézkedések enyhítését.
Bnei Brakban az április 20-ig érvényben lévő rendelet értelmében minden korlátozó intézkedésen enyhítenek leszámítva a tömegközlekedést, ami továbbra is be van tiltva a városban. Bnei Brak ezen felül vállalja, hogy 700 koronavírusos lakost elszigetelő szállodákba küld.
A Pészach utolsó napja előtt lezárt városrészek Jeruzsálemben azonban április 19-ig zárva maradnak. A lakosok csak akkor hagyhatják el a területet, ha dolgozni mennek.

2020, ápr, 16