Pályázati lehetőség amerikai tanulmányútra

studies_holocaustAz Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége felhívást tesz közzé holokauszt témában pedagógusok részére az Egyesült Államokban folytatandó ötnapos tanulmányútra.
A 2015 nyarán megvalósuló program az Egyesült Államok Külügyminisztériuma, az Amerikai Holokauszt Szervezetek (AHO), a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, valamint 13 ország kormányának együttműködése keretében jön létre. Az elmúlt több mint 10 évben mintegy 250 európai és dél-amerikai tanár végezte már el ezt a módszertani továbbképzési kurzust. A magyar pedagógusok részvétele a programon 2015-ben is a budapesti Amerikai Nagykövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös támogatásával valósul meg.
A jelentkezés feltételei:
– Angol nyelv megfelelő szintű ismerete szóban és írásban.
– 5 éves középiskolai pedagógiai gyakorlat
Kérik a jelentkezőket, hogy 2015. március 8. vasárnap éjfélig juttassák el a BiroK@state.gov és cecilia.nagy@emmi.gov.hu e-mail címekre a következő anyagokat:
– A jelentkező neve, pontos lakcíme (helység, utca, házszám, irányítószám), telefonszáma;
– Jelenlegi munkahely megnevezése, pontos címe, telefonszáma;
– Angol nyelvű életrajz, előző munkahelyek, munkakörök pontos megnevezésével;
– Vázlatos angol nyelvű beszámoló legalább 1 oldal terjedelemben a holokauszt oktatása során eddig végzett tevékenységről (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása);
– Legalább egy oldal terjedelmű, angol nyelvű összefoglaló arról, hogy a jelentkező a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában).
A beérkezett pályázati anyagokat az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma munkatársai bírálják el, melyet egy angol nyelvű személyes beszélgetés követ. A beszélgetés időpontjáról telefonon értesítjük a jelentkezőket.
Sikeres pályázat esetén a programban résztvevők részletes szakmai beszámolót kötelesek készíteni a képzés során gyűjtött tapasztalatokról és azok későbbi iskolai felhasználásáról.

2015, febr, 18