Dávid Király Kollégium

dkirkoll

Elfogadás, együttélés, közösség!

A Budapesti Zsidó Hitközség fenntartásában működő Dávid Király Kollégium Magyarország egyetlen kóser étkezést biztosító zsidó kollégiuma, mely olyan nyitott, európai gondolkodású diákokat kíván nevelni, akik értik a kritikus gondolkodás alapjait és gyakorlatát, megtanulnak önállóan dolgozni és gondolkozni, emellett érzékenyen állnak hozzá a társadalmi problémákhoz. A világnézetileg és felekezetileg semleges zsidó kollégium célja integrálni a múlt megőrzendő értékeit és a mai gyorsan fejlődő világban élő ifjúság szükségleteit, igényeit.

A biztonságos, családias légkörű intézmény alapvető feladatának tekinti, hogy diákjai megszerezzék azokat a kulcskompetenciákat, amelyek elengedhetetlenek a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodáshoz, a társadalmi beilleszkedéshez és a munkához. A Dávid Király Kollégium nevelési programjában nagy hangsúlyt fektet azon társadalmi rétegekkel és problémákkal való megismerkedésre, akik iskolázottság, vallás, származás vagy bármi egyéb okból kifolyólag a többségi társadalomból valamilyen formában kívül állnak.
Az intézmény ingyenes szálláslehetőséggel támogatja a nappalis középfokú oktatásban részesülő, illetve a szakmai képzésekben tanuló diákokat.

Weboldalhttps://www.davidkiralykollegium.hu/
Igazgató: Salusinszky András
Cím: 1149 Budapest, Tábornok u. 24.
OM azonosító: 203495
Telefon: (36 30) 179-6823
E-mailtitkarsag@davidkiralykollegium.hu