BZSH Külkereskedelmi Technikum

kulkertech
A Budapesti Zsidó Hitközség fenntartásában működő európai nívójú és szellemiségű szakképző iskola – az idegen nyelvek tanítására is nagy hangsúlyt fektetve – olyan szakmákra készíti fel tanulóit, melyekkel könnyen el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon. Az ingyenes szakképzések egyrészt érettségizett felnőtteknek szólnak, és egy-, illetve két tanév alatt teljesíthetők, másrészt 2024. szeptemberétől már a 9-13. évfolyamos középiskolások számára is elérhetők. Az angol nyelvi előkészítővel bővített 1+5 évfolyamos szakképzés az érettségire felkészítő közismereti oktatással párhuzamosan zajlik tehát, és két nyelvvizsga-bizonyítvány , egy keresett szakma és érettségi megszerzésének a lehetőségét kínálja, utóbbit akár emelt szinten is.

A világnézetileg és felekezetileg semleges intézményben érettségi előtt nappali, érettségi után pedig nappali és esti munkarendű, összesen hét államilag támogatott szakképzés közül lehet választani, kereskedelmi, informatikai, logisztikai, pénzügyi, turisztikai és ügyviteli területen. A nappali tagozatos tanulók ösztöndíjat kaphatnak, melynek mértéke a tanulmányi eredménytől függ, rászorultsági helyzet és jó tanulmányi eredmény alapján pedig támogatásra pályázhatnak; ezen kívül minden végzett tanuló – az első szakma megszerzéséhez kapcsolódóan – egyszeri pályakezdési juttatásra jogosult.

Mind az érettségi előtti, mind az érettségi utáni képzések esetében két szakmát magasabb szinten, okleveles technikus végzettséget megcélozva lehet tanulni a Technikumban: „Kereskedő és webáruházi technikus”, valamint Logisztikai technikus” szakmát, ami lehetőséget teremt államilag támogatott felsőoktatási képzésbe történő bejutásra.

Igazgató: Salusinszky András
Cím: 1065 Budapest, Révay utca 16. (a Bálint ház mellett)
OM azonosító: 100536
Telefon: (+361) 776 66 20, (+36 30) 193 82 75
E-mail: titkarsag@kulkergimi.hu
Weboldal: www.kulkergimi.hu