Több mint hatvan embert megsebesített Izraelben egy libanoni drón

Mintegy hetven embert megsebesített Izraelben az Iránból támogatott síita Hezbollah terrorszervezet Libanonból indított drónja – jelentette az izraeli mentőszolgálat vasárnap este.

Hatvanhétre emelkedett a dróntámadásban megsebesültek száma. Korábban még mintegy negyven sebesültről lehetett tudni. Tavaly október, vagyis a Hamász terrorszervezet akkori összehangolt terrortámadása óta ebben a támadásban sérültek meg a legtöbben Izraelben.

Az akciót a Hezbollah vállalta magára, állítva, hogy támadó drónok raját indította egy, a Binjamina településen üzemelő katonai kiképzőtábor ellen.

Négyen kritikus, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, az orvosok az életükért küzdenek, öten pedig súlyosan megsebesültek. Tizennégy fiatalt közepesen súlyos sebesüléssel ápolnak.

A légvédelem nem figyelmeztetett az alacsonyan repülő drónra, amely az ország Haifától délre fekvő térségébe, Binjamina környékére csapódott be egy ebédlőbe, amely tele volt emberekkel.

Az országhatárt három drón lépte át, melyek egyike mélyen izraeli területre jutott.

A 13-as kereskedelmi TV tudósítása szerint a fiatalok egy helyiségben tartózkodtak, melynek tetején áttört a robbanás sokaknál repeszsérüléseket okozva.

A legsúlyosabb sebesülteket helikopterekkel szállították kórházba.

(mti)

2024, okt, 13