Egy éve történt a Hamász aljas támadása Izraelben

Az október 7-i vérengzés egyéves évfordulója van ma, éppen ezért az izraeli hadsereg megerősítette a védelmet mind a gázai határ mentén, mind a Netzarim folyosó területén az övezet középső részén, mely kettészeli az enklávét.
“A Déli Parancsnokság felkészült védekezésben és a támadásban több forgatókönyvre, valamint lehetővé teszi a megemlékezések biztonságos lebonyolítását a gázai határközösségekben” – áll a hadsereg közleményében.

Több századot is bevetnek az izraeli határ menti közösségek védelmére, és támadások esetén koordinálnak majd a rendőrséggel és az egészségügyi szolgálatokkal.
“A következő napokban fokozott készültségben vagyunk. Magas szintű készültségben… támadó akciókkal” – mondta a Déli Parancsnokság vezetője, Járon Finkelman vezérőrnagy.

Az október 7-i mészárlás évfordulójára emlékezve az izraeli hadsereg kiállítással készült az Izraelbe október 7-én behatoló és a Gázai övezetben harcoló Hamász terroristáktól lefoglalt hadianyagból, azzal a céllal, hogy a világ elé tárja őket.

A hét folyamán a kiállítás nyitva áll diplomaták, nemzetközi kutatóintézetek képviselői és külföldi riporterek előtt.

A kiállításon csak azok a járművek és felszerelések láthatók, amelyekkel a terroristák október 7-én beszivárogtak, beleértve a kisteherautókat, motorkerékpárokat, traktorokat, egyenruhákat és titkosszolgálati anyagokat, valamint fegyvereket, köztük páncéltörő rakétákat, RPG rakétákat, rakétákat, robbanóeszközöket és drónokat.

A kiállítást Tzrifinben a Technológiai és Logisztikai Osztály rendezte be a hadieszközök begyűjtéséért felelős egység vezetésével.

(ujkelet)

2024, okt, 07