Az árvízi védekezésben dolgozóknak segített a BZSH

Európában és Magyarországon az elmúlt napokban, hetekben nagyon nagy esőzések voltak. Mindenki figyelemmel követi a híradásokat, legyen szó Európa bármelyik országáról is. Természetesen nagyobb figyelmet szentelünk a Dunát érintő áradásnak. Bécs, Pozsony után Magyarországra ért az árvíz. A Duna tetőzését a napokban várják, Budapesten talán szombaton lesz a legmagasabb vízállás. A figyelem mellett mindenki, aki segíteni tud, az természetesen támogatja a védekezés munkálatait.

Hitközségünk felvette a kapcsolatot a Katasztrófavédelem védekezést irányító Operatív törzsével. A védekezésben nagyon sok ember vesz részt, így Mester Tamás, BZSH elnök kezdeményezésére a hitközség felajánlotta, hogy 400 fő részére étkezést biztosít. A felajánlás pozitív fogadtatást kapott.

A szervezés három napja alatt folyamatosan változott a helyszín, ahova kérték az élelem kiszállítását. Péntek reggel dőlt el, hogy nem Vácra, nem Dunabogdányba kell szállítanunk, hanem a Margitszigeten szolgálatot teljesítő katasztrófavédők ellátását tudjuk segíteni.

A Budapesti Zsidó Hitközség Kóser Laky Konyhája 400 fő részére készített pénteken szendvicsebédet és teát, amelyet a délután folyamán ki is szállítottunk a homokzsákokkal már körbekerített Margitszigetre, ahol a Katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan azon fáradoznak, hogy minél jobban megvédjék a szigetet a Duna áradásától.

A Katasztrófavédelem területi parancsnoka meleg szavakkal köszönte meg a zsidó közösség felajánlását.

Képeink a Margitszigetről>>>

2024, szept, 20