Izrael a világ negyedik mesterséges intelligencia erőforrása

Izrael megerősítette státuszát a világ egyik vezető mesterséges intelligencia (AI) erőforrásaként, és a negyedik helyen áll a mesterséges intelligencia fejlődésében egy friss tanulmány szerint.

Izraelt a mesterséges intelligencia világában az AI tehetségek páratlan koncentrációja különbözteti meg. A tanulmány feltárja, hogy Izrael büszkélkedhet a legmagasabb arányban mesterséges intelligencia-specialisták munkaerővel, ahol a teljes munkaerő 1,13 százaléka foglalkozik MI-vel kapcsolatos szerepekkel – írja az israel21c.

Az izraeli mesterséges intelligencia ökoszisztémáját tovább erősíti a virágzó startup szféra. A jelentés szerint 442 mesterségesintelligencia-vállalkozást alapítottak Izraelben, bemutatva az ország képességeit ezen a területen.

Izrael csak 2023-ban 1,52 milliárd dollárt fordított a mesterséges intelligencia fejlesztésére, ezzel is bizonyítva, hogy elkötelezett amellett, hogy továbbra is élen járjon ebben az átalakuló technológiában.

A kormány számára nyilvánvaló, hogy fenn kell tartani ezt a versenyelőnyt; mint ilyen, az Izraeli Innovációs Hatóság (IIA) 10 millió sékel (körülbelül 2,7 millió dollár) értékű pályázatot írt ki, amelynek célja, hogy külföldi mesterségesintelligencia-szakértőket vonzzon az országba.

Ennek a stratégiai lépésnek az a célja, hogy kielégítse a mesterséges intelligencia-specialisták iránti növekvő keresletet, különösen a gépi tanulás terén a különböző ágazatokban.

2024, szept, 12