Három bemutatóval várja nézőit az új évadban a Gólem Központ

A Gólem Színház és Zsidó Előadóművészeti Központ következő évada az együttműködésekről fog szólni. Ősztől többek között Franz Kafka novelláiból, Végh Antal Könyörtelenül című regényéből és Galló Olga naplójából készülő előadásokkal várják majd az érdeklődőket.

Mintha élne címmel Franz Kafka három novelláját három rendező, a Gólem Színház és a Radnóti Színház alkotói viszik színre. Az éhezőművészt Borgula András, Az odút Sahin Tóth Sára, A fegyencgyarmatont pedig Regős Simon rendezi. A darab szereplői a Radnóti Színház művészei, Berényi Nóra Blanka, Gazsó György, Kozma Veronika és Major Erik lesznek. A Radnóti Színház, a Gólem Színház és Zsidó Előadóművészeti Központ, a Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Cseh Centrum együttműködésével létrejövő produkciót november 24-én mutatják be a Gólem Színházban.

A 10 hónap Babilon munkacímű előadás Galló Olgának, Fullajtár Andrea nagymamájának a második világháború alatt íródott naplójából készül. A monodrámát Borgula András rendezi Fullajtár Andrea főszereplésével. A független produkció a MAZSIKE-vel és Az Élet Menetével együttműködésben készül. A Gólem Ifjúsági Társulat Végh Antal Könyörtelenül című regényéből készíti következő előadását. A regény igaz történeten alapul: 1973-ban Balassagyarmaton a helyi határőrparancsnok két kamasz fia lopott fegyverrel túszul ejtett 18 lányt a kollégiumban. A túszdrámát áprilisban mutatják be.

Mindezek mellett szeptember 1-jén 10 órától Sálom utca címmel zsidó kulturális és művészeti fesztivál is várja az érdeklődőket.

(kultura.hu)

2024, aug, 29