Harmincezer ember alijázott Izraelbe október 7-e óta

A Cionista Világszervezet (World Zionist Organization)  napokban közzétett adatai szerint közel 30 ezer új bevándorló érkezett Izraelbe az október 7-i mészárlás óta.

Az bevándorlási hullám egybeesik a Hamász elleni közel 11 hónapos gázai háborúval, és a globális antiszemitizmus terjedésével, beleértve Észak-Amerikát is.

A háború akkor kezdődött, amikor a Hamasz terroristái beszivárogtak Dél-Izraelbe, ahol 1200 embert lemészároltak és további 250 embert elraboltak.
“Október 7-én nem Izrael állam, hanem a zsidó nép ellen robbant ki a háború” – mondta Yaakov Hagoel, a WZO elnöke, aki hétfőn üdvözölte a francia bevándorlók legújabb csoportját, amikor megérkeztek a Ben-Gurion nemzetközi repülőtérre. „Ma a világ számos országában nehéz zsidónak lenni, akár az iskolában, akár a munkahelyen.” – mondta.

Hagoel megjegyezte, hogy Izraelben a mészárlást követően “nagyon megnövekedett” az alijázók száma, ami -mint mondta – „a világméretű zsidó közösség felismerésének bizonyítéka, miszerint Izrael nem csupán menedék, hanem a remény világítótornya”. 

Egy nemrégiben készült jelentés szerint  355 százalékkal nőtt a Franciaországból alijázók száma az előző év azonos időszakához képest. Az Egyesült Államokból 62 százalékkal, míg Kanadából 87 százalékkal nőtt az Izraelbe letelepedési szándékkal érkezők száma.

(European Jewish Press)

2024, aug, 28