Az IDF kihozta Gázából egy október 7-én megölt katona holttestét

Az izraeli hadsereg (IDF) és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat bejelentette, hogy kihozták szerda este a Gázai övezetből egy olyan izraeli katona holttestét, akit a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet fegyveresei tavaly október 7-i támadásukban öltek meg Izraelben, és hurcoltak el.

A katona családja azt kérte, hogy ne hozzák nyilvánosságra hozzátartozójuk nevét. A hadsereg a holttestet nem valamelyik titkos alagútban, hanem földbe ásva találta meg az övezet déli részén. Elföldelésének helyét a belbiztonsági szolgálat, a katonai hírszerzés és a rendőrség együttműködésével sikerült meghatározni.
“Izrael továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy élve ki tudja menteni az övezetből a még élő túszokat, valamint, hogy haza tudja szállítani a már meghaltakat” – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az akció befejezése után.
Joáv Galant védelmi miniszter az X-en dícsérte a biztonsági erőket a sikeres műveletért.
“A katona a Hamász tavaly október 7-i terrortámadásában, annak fegyveresei elleni harcban esett el. A mostani akció is azt támasztja alá, hogy mennyire elszántak vagyunk az összes izraeli túsz hazahozatalában” – írta Galant.

Szakértők számítása szerint még mindig 107 izraeli túsz van a Gázai övezetben, akiknek mintegy a fele már valószínűleg nem él.
Szerda délután bejelentették, hogy a Gázai övezetben harcban elesett egy újabb izraeli katona, egy 32 éves tartalékos, akit felesége és két gyermeke gyászol. Vele 704-re nőtt a tavaly október 7-e óta elesett izraeli katonák száma.

(Fotó: IDF)

2024, aug, 28