Izrael szerint egy novemberben meggyilkolt túszról készült képet mutatott be most a Hamász

Az izraeli hadsereg szakértői szerint egy tavaly novemberben meggyilkolt férfiról készült fényképet mutatott be hétfőn a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet, miközben azt állítja, hogy a túszt most ölték meg.

A Hamász egyik őre hétfőn megölte az egyik izraeli túszt, és ezzel megszegte a szervezet szabályzatát – közölte Telegram-csatornáján Abu Obeida, a szervezethez tartozó Al-Kasszám Brigádok szóvivője. Az őr így állt bosszút azért, hogy gyermekei meghaltak egy izraeli támadásban – tette hozzá.

Abu Obeida
kijelentette: az ilyen magatartás szembemegy a szabályzatnak a foglyokra vonatkozó részével, és miatta megszigorították a szabályzatot. Elmondása szerint ez már a második ilyen eset volt. Mindazonáltal Izraelt tette teljes mértékben felelőssé a túszok minden szenvedéséért és a rájuk leselkedő veszélyekért.

Az Al-Kasszám Brigádok Telegram-csatornáján csütörtökön bemutattak egy fényképet, amelyen egy férfi lepedővel letakart véres holtteste látható. Izrael szerint a fotón egy olyan túsz holtteste látható, akit még november végén gyilkoltak meg a terroristák, és az izraeli hadsereg, valamint a Sin Bét belbiztonsági szolgálat utána nem sokkal meg is találta.

A hétfői Hamász-bejelentés szerint a szóban forgó őrnek nemcsak a gyilkosság, hanem két túszként őrzött nő súlyos megsebesítése is felróható.

(mti)

2024, aug, 15