A katonai szóvivő szerint a Hamász egy ideológia, nem lehet felszámolni alternatíva nélkül

A 13-as csatornának tegnap este adott interjúban az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy bírálta a politikai kört, mondván: „A Hamász megsemmisítésének vagy eltüntetésének ügye szimplán porhintés a közvélemény szemébe. A Hamász egy eszme, a Hamász egy párt. Nem rombolhatsz le egy eszmét. Ez az emberek szívében gyökerezik – aki azt hiszi, hogy felszámolhatjuk a Hamászt, az téved. A kormánynak alternatívát kell találnia rá – különben megmarad.”

Válaszul Benjamin Netanjahu miniszterelnök hivatala közleményben közölte, hogy a biztonsági kabinet „a háborús célok egyikeként a Hamász katonai és kormányzási képességeinek megsemmisítését határozta meg. Az Izraeli Védelmi Erők természetesen elkötelezett e mellett”.

A katonai szóvivői egység ezt követően közleményt adott ki, amely szerint a hadsereg elkötelezett a kormány kinyilvánított háborús céljai mellett, beleértve a Hamász kormányzási és katonai képességeinek megsemmisítését, hozzátéve, hogy Hagari az interjúban „a Hamász mint ideológia és eszme felszámolásáról” beszélt. “Bármilyen ellenkező állítás a megjegyzések szövegkörnyezetből való kiragadását jelenti”.

(mti)

 

2024, jún, 20