Az izraeli nagykövetség szerint sérti a holokauszt áldozatainak emlékét a volt iráni elnök meghívása Budapestre

Mahmúd Ahmadinezsád meghívása „súlyosan sérti és megtiporja a holokauszt során meggyilkolt mintegy 600.000 magyar zsidó emlékét” – írta közleményében Izrael magyarországi nagykövetsége, reagálva arra, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására Irán korábbi elnöke előadást tartott Budapesten.

“Irán korábbi elnöke, Mahmud Ahmadinezsád önjelölt holokauszttagadó, aki közvetlenül is felelős a holokausztot és annak áldozatait gúnyoló, lekicsinylő és megkérdőjelező eseményekért, mint például a hírhedt holokauszttagadó konferenciáért 2006-ban. Ahmadinezsád a terrorizmust támogató iráni rezsim egykori elnökeként maga is folyamatosan Izrael elpusztítására szólított fel.
Egy ilyen személy meghívása, hogy előadást tartson diákoknak bármely nyugati egyetemen, súlyosan sérti a holokauszt áldozatainak emlékét.
Vasárnap emlékeztünk meg Budapesten a izraeli Holokauszt Emléknapjáról, külön kihangsúlyozva a magyar zsidóság kiirtásának 80 évvel ezelőtti kezdetét.
Ahmadinezsád látogatása súlyosan sérti és megtiporja a holokauszt során meggyilkolt mintegy 600.000 magyar zsidó állampolgár emlékét.” – írta közleményében Izrael budapesti nagykövetsége.

Ahmadinezsád budapesti meghívására reagálva időközben a Mazsihisz is közleményt adott ki>>>

2024, máj, 07