GRATULÁLUNK ELNÖK ÚR! Állami kitüntetésben részesült a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga elnöke

Kedden a Pesti Vigadóban, a közelgő nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át dr.Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta: az 1848-as márciusi ifjaknak köszönhetően Magyarország nemcsak csatlakozhatott Európa nagy, demokratikus, polgári véráramához, hanem élen is járt azzal, hogy a legtovább tudta folytatni szabadságharcát, és a történelemben nem először és nem is utoljára, de talán a legnyilvánvalóbb módon kivívta a világ tiszteletét.

Az ünnepségen Sulyok Tamás köztársasági elnök megbízásából dr.Navracsics Tibor a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adta át.

Közösségünk nagy örömére a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Müncz László, a Budapesti Zsidó Hitközség Hegedűs Gyula utcai körzetének elnöke, a Budapesti Zsidó Hitközség elöljárója.

Az elismerést a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga elnökeként, a budapesti zsidóságért végzett munkájáért érdemelte ki.
Müncz László az elnöki pozíciót már több mint tíz éve tölti be a XIII. kerületi zsinagógában, előtte hosszú éveken keresztül vezetőségi tag volt.

“Nagyon régóta ismerjük egymást Müncz elnök úrral, aki az elmúlt évtizedek során rengeteget tett az Újlipótvárosi pezsgő zsidó élet hagyományainak megőrzéséért. Alázatos, kitartó és odaadó munkájának is köszönhető, hogy a Csákyban a rendszeres kulturális programok mellett, minden nap kiváló körülmények között, minjenben tudnak imádkozni hittestvéreink. Tudása, szakértelme és embersége, elősegíti az elöljáróság munkáját. Kitüntetése mindannyiunknak örömöt és büszkeséget okoz, MAZAL TOV elnök úr – mondta Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke.

Müncz Lászlónak gratulálunk, a budapesti zsidóságért végzett munkájához a jövőben is sok erőt és jó egészséget kívánunk!
מזל טוב

2024, márc, 14