Az izraeli válogatott barátságos mérkőzést játszik Debrecenben a magyar válogatott ellen

Málta helyett Izrael lesz a magyar válogatott utolsó felkészülési ellenfele a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos közleménye szerint a június 8-i mérkőzést tervek szerint Debrecenben rendezik meg.

Az izraeli csapat számára ez a felkészülési mérkőzés rendkívüli fontossággal bír, hiszen márciusban pótselejtezőt játszanak, ahol eldől, hogy kijutnak-e a németországi kontinensviadalra. Az izraeliek tehát komolyan veszik a felkészülést, és a magyar válogatott lesz az utolsó próbatételük az Eb előtt.

A magyar válogatott június 4-én Dublinban találkozik Írországgal, majd ezt követően Izraellel játszik utolsó felkészülési mérkőzését. A csoportkörben Magyarország a skótokkal, a svájciakkal és a házigazda németekkel találkozik a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságon.

Az izraeli csapat számára a magyarok elleni mérkőzés tehát kiváló lehetőség lesz a felkészülésre és az utolsó finomhangolásra a pótselejtező előtt. Mindkét csapatra komoly kihívások várnak az előttük álló tornán, és a felkészülési meccsek kulcsfontosságúak lehetnek a sikerességük szempontjából.

“Ez újabb bizonyítéka a két labdarúgó szövetség és a két országok közötti bátor és remek kapcsolatnak, ami abban is megmutatkozik, hogy Magyarországnak köszönhetően a férfi és női válogatott meccseit az ő országukban tudjuk lebonyolítani egy olyan időszakban, amikor nem rendezhetünk meccseket Izraelben a háborús helyzet miatt.” – mondta Yossi Benyon, az izraeli válogatott technikai igazgatója, korábbi válogatott labdarúgó.

(mti)

2024, febr, 20