Egy alkalmazásnak köszönhetően már a Tórát és a Talmudot is olvashatják az El Al utasai

Az El Al légitársaság elkezdett Tóra, Talmud és zsidó jogi leckéket kínálni hosszú távú járatain a Yeshiva University, egy New York-i ortodox zsidó egyetem által kifejezetten erre készített platformon keresztül.

A Ynet beszámolója szerint az El Al körülbelül egy éve kereste meg az egyetemet azzal a kéréssel, hogy a már 2003-ban elindított online platform – YUTorah – stílusában készítsék el nekik a tartalmat.
Kiderült, hogy az üzlet az El Alnak egy fillérjébe sem került, mert a a Yeshiva University örömmel készítette el a videós anyagokat.

A platformot az El Al összes Boeing 787-es repülőgépén elindították, beleértve az Egyesült Államokba tartó járatokat is. Háromhavonta körülbelül 40 új leckét töltenek fel, mindegyik átlagosan 45 perces.

A tartalom a zsidótörvényről, a zsidó történelemről, a zsidó imáról, a randevúról és a házasságról, a szülői nevelésről és a heti Tóra-részletről szól.

Az El Al a Ynetnek elmondta, hogy a cég “gazdag szórakoztató rendszert kínál ügyfeleinek, sokféle tartalommal, amely az ügyfelek preferenciái és választása szerint minden populációhoz igazodik. Többek között a fedélzeti tartalomkönyvtárban filmek találhatóak, sorozatok, gyerekeknek szóló tartalmak, izraeli tartalmak, amelyek minden ügyfél számára elérhetőek.”

(Ynet)

2024, febr, 08