Megkezdődött a jegyértékesítés a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválra

Elindult a jegyértékesítés a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválra

Az idei fesztivál filmjei ismét bepillantást engednek a zsidó mindennapokba, az izraeli társadalom sokszínű világába, megtudhatunk többet zsidókról, arabokról, és másokról is. Idén például a ZsiFi elvezet majd a vallásos világ randizásának komplikált színterébe, a divatvilág szépségeibe és a szexfilmek egyik doyenje is szerepel majd. Megismerkedhetünk azzal, hogy fiatal izraeli diákok hogyan élik meg a lengyelországi iskolai kirándulást és együtt drukkolhatunk izraeli hősünknek, hogy legyőzze önmagát. De amit talán a legtöbben várnak: találkozhatunk a filmvászon Izrael legendás miniszterelnökével, Goldával, kinek bőrébe a nagyszerű Helen Mirren bújt be.

Mint mindig, most is láthatnak a nézők játékfilmeket, dokumentumfilmeket és rövidfilmeket. Az öt napig tartó fesztivál filmjeit idén is a Puskin Art moziban és a Művész Art Moziban lehet megnézni, de a helyszínek idén kiegészülnek a Gólem Központ Csányi utcai színterével is. A filmeket ráadásul idén több kísérőprogram követi, mint eddig bármikor – beszélgetések, kóstolások, koncert, és december 2-án díjkiosztóval és bulival ünnepeljük a születésnapot!

Az idei év azonban nemcsak a ZsiFi számára fontos születésnap. Az esemény becsatlakozik a Budapest150 rendezvénysorozatba, a zsidó Budapest filmszempontból való bemutatásával, így olyan legendák filmjeit nézhetik újra, mint Szabó István, gazdag Gyula és Bereményi Géza, a filmek után pedig beszélgetnek a szervezőkkel is.

A névadó Izrael pedig idén 75 éves, így a filmek mindegy felét kitevő izraeli alkotások ezt a jubileumot ünneplik.

Böngésszék át a filmeket és vegyék meg jegyeiteket, nehogy pont arra fogyjanak el, amit kinéztek maguknak!

 

2023, nov, 16