November végén kezdődik a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Idén lesz a ZsiFi nagykorú – bát micva korba lépett a filmfesztivál! A szervezők idén is elhozzák a tavalyi és az idei legjobb izraeli és zsidó témájú filmjeit!

Az öt napig tartó fesztivál filmjeit idén is a Puskin Art moziban és a Művész Moziban lehet megnézni. Az eseményt sok izgalmas kísérőprogram teszi még színesebbé.

„Zsifi újra. Filmválogató csapattársaimmal mind egyetértünk, hogy mérhetetlenül izgalmas filmek lesznek az ezévi Zsifi-n is, a világ és Izrael zsidó filmterméséből színes és változatos dokumentum- és játékfilmeket hozunk nektek. Spoilerezés nélkül mondhatom, hogy a zsidó filmek nem csak szomorú dolgokat feszegetnek, elvezetnek majd a vallásos világ randizásának komplikált világába, a divatvilág szépségeibe és a szexfilmek egyik doyenje is szerepel majd. Megismerkedhetünk azzal is, hogy fiatal izraeli diákok hogyan élik meg a lengyelországi utazást és együtt drukkolhatunk izraeli hősünknek, hogy legyőzze önmagát. Persze lesz egy-két keményebb film is a bátraknak, mint mindig. És akkor jöjjön mégiscsak egy kis spoiler: találkozhattok a régóta várt Goldával, kinek bőrébe Helen Mirren bújt be, és bepillanthattok Breier Ádám Lefkovicsék gyászolnak című filmjébe is. Nézzetek be!” – mondta Fritz Zsuzsa, a filmválogató csapat tagja.

A jegyértékesítés november 16-án indul a www.artmozi.hu címen és a mozik pénztárakban.

A részletes programot és a filmek listáját a ZsiFi oldalán olvashatják.

2023, nov, 14