Ma este lesz a Krízis Info huszadik virtuális foglalkozása

A diaszpórában a vasárnap pihenőnap. Izraelben már munkanap. Ezért is szervezik a Mazsihisz-BZSH Krízis Infonál is úgy az életüket az önkéntesek, hogy vasárnap estére lehetőséget biztosítsanak a beszélgetésre.

A csoport specialitása, hogy ez egy pszichoszociális támogató szolgáltatás. Azoknak ajánlott, akik érintettek valamilyen formában az izraeli háborúban – rokon él kint vagy éppen a seregben szolgál. Esetleg Izraelben él, szorong és szeretne erről szakember által vezetett csoportban beszélgetni hasonló helyzetben lévő emberekkel.

A mai lesz a huszadik alkalom, hogy a segítségnyújtásnak ezt az itthon, az átlag embernek szokatlan formáját biztosítják a Krízis-Info munkatársai.

A 2016-ban alakult Krízismenedzsment számos területe jelen van és dolgozik most is ebben a szolgáltatási körben. Ezek a szakmai csoportok: Szociális, Orvosi, Pszicho, Jog, Telefonos krízis info vonal. Persze ez is olyan egyszerű, mint a Kolumbusz tojása. Nehezebben működne, ha nem ragasztana össze minket a COVID korszak és az ukrán válság alatt végzett közös munkánk “lövészárok-barátsága”, valamint a szakmailag hozzáértő új segítőink – csoportvezetőink – tenni akarása.

Nem átmeneti a krízis, amiért dolgoznia kell munkatársainknak a mindennapi saját munkáikat meghaladóan, de ennek ellenére is becsülettel csinálják.

Vasárnap este 19 órától lesz a következő pszichoszociális támogató csoport, amibe be lehet csatlakozni. A jelentkezés formája változatlan, messenger üzenetet kell küldeni a Krízis Info részére és a válaszban küldik az aznap esti Zoom kapcsolódási adatait.

2023, nov, 05