Már majdnem 8 millió forintnál jár az Izralnek gyűjtött adományunk!

Korábban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) gyűjtést indított az október 7-én rettenetes emberveszteséget elszenvedett beeri kibuc számára.

Az adakozók segítségével a kitűzött 8 millióból 7,7 millió forint már össze is gyűlt. Hálás köszönetünket fejezzük ki minden egyes adományozónak!

-Válogatás nélkül lőttek. Elraboltak, akit csak tudtak. Felgyújtották a házakat, hogy az emberek az ablakon keresztül meneküljenek, ahol már a terroristák várták őket – így számolt be Haim Jelin, a beeri kibuc egyik túlélője az aljas gyilkosok október 7-i támadásáról.

A Mazsihisz és a BZSH vezetése azt a döntést hozta, hogy ennek a rettenetes emberveszteséget szenvedett kibucnak indítunk adománygyűjtést, ahol október 7-e előtt több mint 1000-en éltek, de a gyilkos terrortámadás után tragikus módon csak 600-an maradtak életben az egész településen.

Mint írtuk: eljött az ideje annak, hogy viszonozzuk Izraelnek azt a támogatást, az adatokban ki sem fejezhető segítséget, anyagi forrást és erkölcsi erőt, amit a diaszpóra zsidósága kapott a Zsidó Államtól.

Az adománygyűjtő akciónk rövid idő alatt sikert hozott: 8 millió forintot tűztünk ki célként, és október utolsó napján az adományok összege meghaladta a 7,7 millió forintot!

Minden adakozónak hálás szívvel köszönjük, hogy kérésünk meghallgatásra és önzetlen szívekre talált!

2023, nov, 01