Újabb Hamasz-vezért likvidált az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg újabb gázai és libanoni célpontokat lőtt, és likvidálta a Hamasz egyik vezetőjét – tudatta a katonai szóvivő Izraelben kedden.

A hadsereg szóvivője, Daniel Hagari arról tájékoztatott, hogy az izraeli erők folytatták a harcot és az előrenyomulást a gázai szárazföldi hadműveletben, terroristákat semmisítettek meg a szárazföldi egységek és a légierő közös és összehangolt csapásai során, és felszámoltak több száz Hamasz-célpontot. “Heves csaták zajlanak Gázában, kitartásra és türelemre lesz szükség mindannyiunktól” – mondta Hagari.

A gázai túszok száma kétszáznegyvenre nőtt az eltűntek azonosítása nyomán. Az izraeli hadsereg páncélos erőivel fokozta a gázai iszlamista fegyveresekre gyakorolt nyomást az övezet északi részén. Eltalálták a Hamasz páncéltörő rakétás osztagát Gázaváros északi részén az al-Azhar Egyetemnél, mely az övezetbe történt egyre mélyebb behatolást jelzi.

Az izraeli hadsereg Ciszjordániában, Ramallahban lerombolta Szalah Al-Arurinak, a Hamasz elnökhelyettesének és külpolitikai, valamint Ciszjordániáért felelős vezetőjének a házát. Aruri jelenleg Libanonban él, korábban Törökországban, a szíriai polgárháború előtt pedig Damaszkuszban élt, miután távozásának feltételével elbocsájtották egy izraeli börtönből. Éjjel ismét izraeli razzia volt Ciszjordániában, melyben több tucat körözött szélsőséges iszlamista palesztint tartóztattak le.

Libanonból leadott lövésekre válaszul az izraeli hadsereg a libanoni síita Hezbollah milícia célpontjait támadta libanoni területen. A szervezet fegyvereit, állásait és más katonai létesítményeit lőtték.

(mti)

2023, okt, 31